Experimentadesign Amsterdam
Uitnodiging 30 oktober:
Guerilla Brei- en Tangosalon
in de Sunday Adventure Club


Bij deze nodigen we je uit voor een guerilla brei & tango salon op donderdagavond 30 oktober in het clubhuis van de Sunday Adventure Club (het gebouw van Droog Design aan de Groenburgwal 44 in Amsterdam). De Sunday Adventure Club is een tijdelijke club van urban pioneers: burgers die, gedreven door hun passies, activiteiten in de openbare ruimte organiseren. Ze nemen initiatief, claimen ruimte en creëren plekken die, John Cage citerend: ‘work so well that we can run wild in them’.

Als je komt stuur dan een mail naar info@sundayadventureclub.nl en je ontvangt het wachtwoord wat je nodig hebt om binnen te komen.

Free Santa vanaf 19.00
In Amsterdam zijn een aantal brei communities actief. Ze komen samen in cafe’s om te breien: Katie’s cosy crafts corner in de Nieuwe Anita, Stitch n Bitch in de Jaren. We hebben deze clubs uitgenodigd voor een eenmalige actie. Vanaf 19.00 gaan we aan de bar van de club enorme gebreide graffiti maken voor Santa Claus van McCarthy die op de stoep van Boijmans Beuningen in Rotterdam in de kou staat te wachten op een definitieve bestemming. We zullen een plan voorbereiden en materiaal regelen. Neem je breipennen mee (we raden aan vanaf pen 10) en als je hebt, resten dikke wol.

Links:
Voor als het nodig is een video met de knitting basics van threadbanger:
Threadbanger
Stitch n Bitch london breien shawls voor de leeuwen:
Stitch 'n Bitch shawls
Impressie Stitch n Bitch Groningen:
S'nB Groningen
En ook: real men knit:
Real Men Knit
Knitted graffity:
Trendspotter
MySpace Knitta
Knittaplease
En de sites van de nieuwe anita en Stich 'n Bitch in NL:
Real Men Knit Trailer
Stitch 'n Bitch NL
Stitch 'n Bitch Amsterdam


Guerilla tango van 20.30 – 23.00
Een ghettoblaster, een lijst emailadressen van tangodansers en een mooie plek, er is niet veel nodig om op een mooie avond een guerilla-tangosalon te organiseren. Dansen op een havenpier, een parkeerplaats of in een leegstaand kantoor, kleinschalig en zonder officiele toestemming, als je weggestuurd wordt verplaats je alles naar een andere locatie. De organisatie gaat via via, gebruik makend van email, sms en social networking sites. De Sunday Adventure Club zet zijn clubhuis in voor de eerste overdekte guerillasalon. Vanaf 20.30 is de betonnen vloer op de begane grond van het clubhuis aan de Groenburgwal geopend.

Links:
Tango guerilla Event in ny door christo’s poorten:
Christo's GATES in Central Park
NYC Hit and Run thru Christo's Gates
Guerilla milonga in Providence:
Providence Tango & Friends
Sorin's Blog
En Yomango Tango, extreme variant: social disobedience and shoplifting tango:
Yomango